website

Elektrische epilatie is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht permanent te verwijderen. We vernietigen niet de haren, maar de haarzakjes. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren op kleine oppervlakten. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren of bij restbeharing.

 

Elektrisch epileren bij overbeharing

Als haren stugger worden en haargroei verschijnt op plaatsen waar normaal gesproken alleen donshaartjes zitten, is er sprake van versterkte haargroei. Heel vaak is de reden dat de haarzakjes overgevoelig zijn voor mannelijke hormonen, ook al heeft u daar slechts een gemiddelde hoeveelheid van. Een lichte vorm van overbeharing bij vrouwen is normaal, zeker na de overgang. Soms zijn er andere aanwijsbare oorzaken zoals medicijngebruik of verstoring van de hormoonbalans. Storende haren voelen niet prettig aan en kunnen u onzeker maken.

 

Voor de behandeling

Het is noodzakelijk dat de huidtherapeut de haren kan zien tijdens de behandeling. Daarom is het van belang dat u zich minimaal vier dagen voorafgaand aan de behandeling niet scheert of knipt. Ook epileren, harsen of de touwtjesmethode gebruiken vlak voor de behandeling maakt de behandeling niet mogelijk. Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn om met een pincet te pakken. Medical Cosmetics raadt epileren zonder stroom en harsen eigenlijk altijd af, aangezien deze methoden de haargroei stimuleren. Zelf epileren of harsen kan ook het nadeel hebben dat er onderhuids wondjes of ontstekingen ontstaan.

 

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en bespreekt welke haren aangepakt gaan worden. Met het elektrisch epileren wordt via een klein steriel naaldje een stroomstootje afgegeven naar het haarzakje. Door dit stroomstootje komt warmte vrij en gaat het haarzakje kapot. Op deze manier pakt worden de betreffende haarzakje aangepakt. Wanneer het haarzakje vernietigd is, krijgt de haar geen voeding meer en kan deze dus ook niet meer groeien. Tijdens het behandelen kan het elektrisch ontharen een warm en prikkend gevoel geven. Het haarzakje heeft een opening in de huid, dus we hoeven niet in de huid te prikken. De omringende huid blijft intact.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kalmeert de huidtherapeut uw huid met Aloë Vera gel. De huid zal ongeveer een half uur wat rood en licht gezwollen zijn op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Als u wilt kunt u thuis extra koelen met coldpacks of kalmerende gel aanbrengen op de huid.
Gedurende 48 uur na de behandeling is de huid wat kwetsbaar. We raden aan om deze dagen niet in de zon of onder de zonnebank te gaan en de huid te beschermen met zonnebrandcrème. Vermijd liever ook sauna en hete douches. De huid niet scrubben en peelen, geen vette crème en zeep gebruiken en niet aan de huid pulken.

 

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner. Uw huid voelt aan het einde van de behandelperiode glad aan. Ook al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de elektrische epilatie plaatsvinden door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn.

 

Aantal benodigde behandelingen

De behandelduur is afhankelijk van de hoeveelheid haar, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haar zich tijdens de behandeling bevindt.
Het is belangrijk om in het begin van de behandelperiode met regelmaat te komen. Als de actieve haargroei is verdwenen, zal een onderhoudsbehandeling af en toe nodig kunnen zijn. Een behandelperiode kan variëren van 6 maanden tot 1,5 jaar.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Elektrische epilatie in het gelaat wordt voor vrouwen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Medical Cosmetics is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.