website

De medische Elos IPL kan vanwege deze unieke tweede energiebron huidontsieringen zoals pigmentvlekken en couperose ook op een veilige manier behandelen op alle huidtype.

Wat is Elos

De Elos is het allernieuwste op het gebied van IPL behandelingen en is op vele vlakken verbeterd  ten opzichte van traditionele IPL apparatuur. De Elos methode maakt namelijk gebruik van twee energie bronnen, namelijk de doeltreffende IPL energie + RF (radiofrequentie). Hierdoor kan de Elos IPL dieper, veiliger en effectiever behandelen dan de traditionele IPL of laser apparaten.

De Elos IPL is ontwikkeld voor het behandelen van:

  • Couperose, rosacea en roodheden;
  • Pigmentvlekken;
  • Schimmelnagels.
 

Couperose, rosacea en roodheden

Couperose  en andere roodheden kunnen goed behandeld worden door middel van de Elos IPL techniek. De behandeling wordt gestart met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Het te behandelen gebied worden behandeld met een combinatie van licht en radiofrequente energie.

Het licht  wordt geabsorbeerd door het bloed (hemoglobine) in de bloedvaatjes en omgezet in warmte. De vaatjes worden door dit proces vernietigd en zullen zichtbaar  verminderen. De  kleine oppervlakkige vaatjes kunnen na 1 behandeling al verdwenen zijn. Voor de wat grotere en dieper gelegen vaatjes zijn gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig.

 

Pigmentvlekken

Met de Elos IPL techniek kunnen verschillende soorten pigmentaties behandeld worden, zoals Zonneschade, pigmentaties na wondjes of acne en ouderdomsvlekken. Door de warmte en de lichtflitsen die per puls op de huid gezet worden, wordt het pigment zodanig verwarmt dat het pigment afgebroken wordt. Het pigment vervaagd geleidelijk na een aantal dagen. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

 

FotoFacial RF

De Fotofacial RF is een huidverjongende en huidverbeterende behandeling waarbij gesprongen bloedvaatjes, ouderdomsvlekken, kleine rimpels, vlekjes en oneffenheden worden verwijderd. De FotoFacial RF behandeling zorgt eveneens voor extra aanmaak van elastine en collageen waardoor de structuur van de huid aanzienlijk verbeterd. De huid wordt strakker en krijgt haar elasticiteit weer terug. Ook een door de zon beschadigde huid is met deze methode te herstellen!

Het principe van FotoFacial RF is gebaseerd op de ELOS technologie. Een combinatie van intensief pulserend licht en hoogfrequente stroom wordt naar de te behandelen huidlaag geleid. De energie wordt door twee structuren in de huid geabsorbeerd, namelijk door melanine (het pigment) en door hemoglobine (verantwoordelijk voor de rode kleur van de bloedcellen). In een fractie van een seconde wordt de energie in de huid opgenomen en in warmte omgezet waardoor storende bloedvaatjes, ouderdomsvlekken en kleine rimpels verdwijnen. Een tweede belangrijk doel van de behandeling is de aanmaak van collageen en elastine. Door de behandeling raken de in de huid aanwezige fibroblasten geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt.

 

Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een nagel die geinfecteerd is, het wordt ook wel 'kalknagel' genoemd. Schimmels zijn overal aanwezig maar door vocht en warmte kunnen ze zich in de nagel nestelen en een ontsierend gezicht geven.De Elos IPL maakt gebruik van licht gecombineerd met radiofrequentie, de enrgie die hierbij vrijkomt in de nagel wordt omgezet in warmte. Door de hoeveelheid warmte in de nagelplaat wordt de schimmel gedood.

 

Effectieviteit en veiligheid

 De Elos is effectiever en veiliger dan een enkele IPL vanwege de toegveoegde radiofrequentie. Om de kwaliteit en veiligheid te garanderen werkt Medical Cosmetics uitsluitend met een HBO opgeleide huidtherapeute die in geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Daarnaast is de Elos IPL in eht bezit van het strenge FDA keurmerk. De Elos IPL is een wetenschappelijk bewezen techniek en is de veiligste methode tot dusver bekend.

Heeft u interesse in één van de Elos IPL behandelingen, maak van vrijblijvend een afspraak met de huditherapeut voor een gratis consult.

Interesse in onze behandelingen?