website

 Vrijwel iedere vrouw heeft in min of meerdere mate last van cellulite. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, slank of dik. Cellulite is een verschijnsel dat de uiterlijke vertoning van de huid veranderd. Dit verschijnsel zorgt voor een gebobbelde uitstraling (of sinaasappelhuid) op de heupen, de dijbenen, de billen of op de bovenarmen. De huid krijgt op deze plaatsen een ruw uiterlijk bij ontspanning. Daarnaast voelen deze gebieden door de vermindering van bloedcirculatie koud aan en worden ze minde snel bruin door de zon.

 

Cellulite of cellulitis ?

Cellulite moet niet verward worden met cellulitis (een bacteriele infectie van het onderhuidse bindweefsel). Ontstekeingen bij cellulitis zorgt voor roodheid, zwelling, pijn en som koorts. Cellulite daarentegen is een volkomen onschuldige aandoening waarbij onderhuids vet zorgt voor kuiltjes en bobbeltjes op benen, billen en bovenarmen.

 

Hoe onstaat cellulite?

Vlak onder de huid zitten vetcellen. Vetcellen slaan al het vet dat ze kunnen opnemen uit het bloed op en worden groter en groter. De benen en billen zijn bij vrouwen een plaats waar vet makkelijk wordt opgeslagen. De vetcellen liggen in een klompje bij elkaar omgeven door schotjes windbeefsel. Als de vetcellen toenemen puilen deze klompjes enigzins uit, terwijl andere delen van de huid door bindweefselstrengen niet kunnen uitzetten, daar ontstaat dan een deukje. Hierdoor onstaat een hobbelig aspect met deukjes (sinaasappelhuid effect).

Overgewicht, teveel eten en te weinig lichaamsbeweging is een oorzaak, en het ouder worden waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat speelt een rol. Maar dit zijn  niet de enige oorzaken. Cellulite kan ook voorkomen bij jongeren en slanke vrouwen. Vetcellen die uitzetten lijken toch de behandelijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulite. Dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgwicht. Als mogelijke factoren naast ouder worden, overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging worden genoemd  homonale vernaderingen die optreden tijdens de pubertijd, zwangerschap, de overgang, erfelijke factoren  en roken.

 

Cellulite verwijderen met Shockwave therapie

Met Shockwave therapie bereik je een structurele en zichtbare veranderingen in zowel de bovenste huidlagen als de dieper gelegen vetlaag. Hierdoor wordt de stofwisseling van de huid verhoogd en de afgifte van de vloeibare inhoud van vetcellen bevorderd. De huid trekt ook het collageen samen en wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. Het resultaat is een snel zichtbaar effect dat in de weken na de behandeling doorwerkt. De huid wordt strakker, gladder en steviger.

 

 De voordelen:                                

  • zichtbare reductie van cellulite
  • huidversteviging en -verjonging
  • afbraak van vetafzettingen
  • gladder uiterlijk
  • geen herstelperiode na behandeling