website

Pigmentvlekken (hyperpigmentatie) zijn opeenhopingen van pigment (melanine) en zijn te herkennen aan de donkere verkleuringen van de huid. De zon is de meest voorkomende oorzaak van hyperpigmentatie in de huid, daarnaast kunnen hormonale schommelingen, ouderdom en erfelijkheid hierin een rol spelen. De meeste pigmentvlekjes kunnen geen kwaad maar kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren

 

Behandeling

Er zijn verschillende behandelmethoden om pigmentvlekken effectief te verwijderen. Afhankelijk van het type pigmentatie kan voor een bepaalde behandeling worden gekozen.
Medical Cosmetics beschikt over verschillende behandeltechnieken voor het verwijderen van pigmentvlekken.

Met de Elos IPL techniek kunnen verschillende soorten pigmentaties behandeld worden zoals zonschade, pigmentatie na wondjes of acne en ouderdomsvlekken op gezicht en/of lichaam.

De eMatrix behandeling is met name een populaire behandeling die naast het behandelen van pigment ook zeer geschikt is voor het verjongen en vernieuwen van de huid.

Om pigmentaties zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een uitgebreid vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij de huidtherapeut uw huid beoordeelt. De huidtherapeut zal een persoonlijk behandelplan opstellen en deze met u bespreken. Ook worden er voor -en na- foto’s gemaakt om zo het resultaat goed te kunnen evalueren.  De thuisadviezen die noodzakelijk zijn om de behandeling te ondersteunen  zullen ook besproken worden.

Afhankelijk van de grootte en de diepte van het pigment zijn gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig in een tussenperiode van 4 weken.
Voor het beste resultaat van de behandelingen adviseren wij het gebruik van een goede zonbescherming. Na de pigment behandeling kunt u de huid verzorgen met een herstellend crème.

pigmentvoor1    pigmentna1 
Voor   Na 2 behandelingen