website

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Goede zonbescherming in de zomer is dus van groot belang om de rimpelontwikkeling af te remmen. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren (‘ fronsrimpels ’).
De bestrijding van de rimpels is afhankelijk van het type. De volgende technieken kunnen worden toegepast:

 

Behandeling huidveroudering

  • De eMatrix of Sublime is een populaire behandeling, veel mensen kiezen steeds vaker voor deze natuurlijke rimpelbehandeling zonder botox of een operatie. Deze unieke behandeling verminderd rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast worden pigmentvlekken en grove poriën ook aangepakt voor een egaler en jonger uitziende huid.
  • De bedoeling van een medische peeling is om de oude huidcellen te verwijderen en te vervangen door nieuwe jonge huidcellen. Hierdoor zullen rimpels verminderen.
 

Resultaten

Welke resultaten kunt u verwachten van laserbehandelingen of medische peelings:

  • Verminderen van rimpels en fijne lijntjes;
  • Betere huidstructuur;
  • Verminderen grove porien;
  • Verminderen van pigmentvlekken;
  • Verminderen van (acne)littekens en andere huidoneffenheden.

 

rimpelvoor1    rimpelna1 
Voor   Na 2 behandelingen
rimpelvoor2   rimpelna2
Voor   Na 3 behandelingen