website

Het is niet mogelijk een litteken volledig te laten verdwijnen. Wel zijn er behandelmethoden die de zichtnaarheid verminderen of het aanzien van een litteken verbeteren.

Littekens

Littekens onstaan door diepe beschadigingen van de huid en problemen bij de wondgenezing. Vaak ervaren mensen een goed zichtbaar litteken als storend of ontsierend. Met verschillende behandel technieken is het mogelijk uw litteken minder zichtbaar te maken of het aanzien ervan te verbeteren.

We onderscheiden verschillende soorten littekens die elk om een andere aanpak vragen.

Acne littekens

acne voor

Voor

acne na

Na 3 behandelingen

 Littekenweefsel ontstaat na beschadiging van de huid. Bij acne wordt deze beschadiging veroorzaakt door de heftige ontstekingsreactie in de huid. Meestal geldt dat er een direct verband bestaat tussen de ernst van de ontsteking en de mate van littekenvorming in reactie daarop. Sommige mensen ontwikkelen echter ook relatief grote littekens op basis van vrij oppervlakkige en kleine acne-ontstekingen. Het blijkt dat de gevoeligheid voor het maken van littekens sterk verschilt van persoon tot persoon. De littekens treden op als putjes, deukjes, verheven plekjes en andere onregelmatigheden op de huid.. Er kunnen roodbruine kleurverschillen zichtbaar zijn, poriën zijn grof en de huid voelt vaak onregelmatig aan.

Probeer een actieve acne altijd zo snel mogelijk onder controle te krijgen door middel van de juiste behandelingen en juiste thuisverzorging om acne-littekens te voorkomen.

Afhankelijk van de ernst van de acne littekens, zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals een medische peeling of de eMatrix behandeling.

 

Operative littekens

Een litteken is een zichtbare herinnering aan een beschadiging van de huid door bijvoorbeeld een operatie, trauma of huidziekte. Een litteken kan ook vervelende klachten met zich meebrengen zoals een bewegingsbeperking en pijn, daarnaast kan een litteken ook sterkt afwijken van de normale huidskleur.

Deze littekens kunnen op een veilig manier worden behandeld met de resultaatgerichte eMatrix. Het litteken zal met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

 

Striae

Striae, striemen of zwangerschapsstriemen zijn strepen in een rode of blauwpaarsachtige kleur op de huid. De plekken waar striae zich het snelst vormt zijn de borsten, buik, heupen, billen, bovenbenen en het gebied rond de oksel. Het zijn als het ware kleine scheurtjes in de vezels van de huid. Striae vormt zich op de huid als het menselijk lichaam toeneemt in omvang, bijvoorbeeld bij zwangerschap of snel gewicht aankomen.

Striae komen vaak voor:

  • na zwangerschap
  • tijdens de groei, in de puberteit
  • door gewichtsschommelingen
  • door hormonale stoornissen

De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verminderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Met 2 tot 4 behandelingen zal de striae aanzienlijk vermindert zijn, de rood zal afnemen en de huid zal er egaler en gladder uitzien.

acne voor

Voor

acne na

Na 3 behandelingen