website

Couperose is een onschuldige vaataandoening waarbij er netwerkjes van kleine rode bloedvaatjes (teleangiëctastieën of spider naevi genoemd) op het gezicht zichtbaar zijn door een rode verkleuring van de huid. Couperose komt in het gezicht voornamelijk voor  op de wangen, kin en neus. Wanneer dit gepaard gaat met pukkeltjes/puistjes, kan er sprake zijn van rosacea. De vaatje verdwijnen nooit vanzelf en worden door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Het ontstaan van couperose is niet geheel bekend, een uitgebreide blootstelling van UV-straling kan een risicofactor zijn voor het ontwikkelen van couperose. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcoholgebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen de couperose doen verergeren.

                                                                                                                                              

Behandeling

Om couperose zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een uitgebreid vrijblijvend consult plaatst waarbij de huidtherapeut uw huid beoordeelt. De huidtherapeut zal een persoonlijk behandelplan opstellen en deze met u bespreken. Ook worden er voor -en na- foto’s gemaakt om zo het resultaat goed te kunnen evalueren. De thuisadviezen die noodzakelijk zijn om de behandeling te ondersteunen  zullen ook besproken worden.

De couperose  kan bij Medical Cosmetics goed behandeld worden door middel van de Elos IPL techniek. De behandeling wordt gestart met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Het te behandelen gebied wordt behandeld met een combinatie van licht en radiofrequente energie.Het licht  wordt geabsorbeerd door het bloed (hemoglobine) in de bloedvaatjes en omgezet in warmte. De vaatjes worden door dit proces vernietigd en vervolgens opgeruimd door het lichaam. Hierbij kan de couperose op een veilige en effectieve manier worden behandeld zonder de omliggende  huid te beschadige. De vaatjes zullen na elke behandeling zichtbaar  verminderen. De kleine oppervlakkige vaatjes kunnen na 1 behandeling al verdwenen zijn. Voor de grotere en dieper gelegen vaatjes zijn gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig             

                           

                           

   .