Medische peeling 2018-07-21T21:15:14+00:00

Medische peeling

De werking van een peeling is door een gecontroleerde huidbeschadiging te geven aan de huid waardoor deze geactiveerd wordt. De huid zal herstellen en in een betere conditie zijn dan voor de behandeling. Een huid in topconditie is stralend, fijn en egaal.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten medische peelings?
Het belangrijkste verschil tussen peelings is hoe diep ze inwerken op de huid: oppervlakkig, medium of diep. Hoe dieper, hoe sterker het effect.

Oppervlakkige (Glycolzuur) peelings geven minder sterke resultaten maar met als voordeel vrijwel geen bijwerkingen. Herhaal je de oppervlakkige peelings een paar keer, dan zul je merken dat de werking versterkt wordt.

Diepe chemische (Trichloorazijnzuur) peelings geven de meest duidelijke resultaten (egale huid, strakkere huid), maar gaan gepaard met een hoog risico op complicaties. Je hebt ook langer de tijd nodig om te herstellen.

Voor een optimaal resultaat worden een vijftal peelings met tussenpozen van twee tot vier weken uitgevoerd. De peelings zijn zo gebalanceerd dat er geen sprake is van korstvorming. Er is hooguit wat roodheid op de eerste en tweede dag van de behandeling. Daarna kan de huid licht vervellen.

Ter voorbereiding op een peeling moet je twee tot acht weken van te voren een speciale crème gebruiken om de huid gereed te maken voor de behandeling. Door deze crème te gebruiken kan de peeling beter in de huid door dringen. Ook versnelt het genezingsproces na de behandeling door het gebruik van de crème.

Waarvoor is een peeling geschikt?
Medisch peelings worden gebruikt om een onrustige huid en/of de oppervlakkige tekenen van veroudering te behandelen. Zo zijn medische peelings heel effectief bij de behandeling van:
• verbetering van acnelittekens
• verminderen van fijne lijntjes
• verzachten van diepere rimpels
• gladdere huidstructuur
• ophelderen van een onregelmatige pigmentatie
• vermindering van grove poriën
• verbetering van een rokershuid

Meer informatie over littekens
Meer informatie over striae
Meer informatie over rimpels en houdveroudering
Acnetherapie bestaat o.a. uit dieptereiniging, medische peelings, micro needlingAcnetherapie bestaat o.a. uit dieptereiniging, medische peelings, micro needling

De huid zal herstellen en in een betere conditie zijn dan voor de medische peeling

Tarieven medische peeling

Medische peeling Losse behandeling
Glycolzuurpeeling 75,00
Trichloorazijnzuur peeling 149,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2018 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in een medische peeling

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!