Schimmelnagels

Het begint onschuldig met een dun geel streepje in je nagel, maar al snel begint de schimmelnagel er geel/bruin uit te zien. En hoe langer je het laat zitten, hoe moeilijker het weg te krijgen is. Een schimmelnagel loop je zomaar op en kan heel vervelend zijn. Er zijn tientallen crèmes op de markt, maar een hardnekkige schimmelnagel laat zich niet gemakkelijk behandelen.

Wat zijn schimmelnagels?
Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Het wordt ook wel ‘kalknagel’ genoemd. De schimmelinfectie begint meestal met een witte of gelige plek aan het uiteinde van de nagel, vaak eerst de grote teen. Als de infectie verergert, verandert de kleur van de nagel in geelbruin. Ook wordt je nagel brokkelig, dik en bobbelig. De medische term voor de gele verkleuring en het brokkelig worden van de nagels is onychomycose. In een later stadium kan je nagel zelfs helemaal of gedeeltelijk loslaten. Dit is niet alleen hinderlijk, maar het kan ook veel pijn doen.

Oorzaken schimmelnagels
Schimmels zijn bijna overal aanwezig, maar door vocht en warmte kunnen ze zich in de nagel nestelen. Schimmelnagels ontstaan door dezelfde schimmels die ook voetschimmel kunnen veroorzaken, zogeheten dermatofyten. Deze schimmels bevinden zich in vochtige omgevingen zoals douche- en badruimtes. Via deze ruimtes worden de schimmels van de ene op de andere persoon overgedragen.

Behandeling schimmelnagels
Gelukkig zijn er nu ontwikkelingen in de lasertechniek die een oplossing bieden. Wij kunnen jouw lelijke schimmelnagel behandelen met de nieuwste Elos techniek. Voordat we kunnen beginnen met de behandeling is het belangrijk dat de aangetaste nagel(s) zo ver mogelijk worden afgeknipt tot een minimale lengte. Het oppervlak van de nagel dient zo veel als mogelijk te worden afgevijld of afgefreesd door een gespecialiseerde pedicure. De Elos IPL technologie maakt gebruik van licht gecombineerd met radiofrequentie, de energie die hierbij vrijkomt in de nagel wordt omgezet in warmte. Door de hoeveelheid warmte in de nagelplaat wordt de schimmel gedood.

Om het gewenste resultaat te bereiken hebben we minimaal drie behandelingen nodig die in een tussenperiode van twee tot vier weken zullen plaatsvinden. Omdat de aangedane nagel langzaam moet gaan uitgroeien voordat de gezonden nagel zichtbaar wordt is dit een proces die wel enkele maanden kan duren. Je krijgt van ons ook adviezen mee om de behandelde nagel(s) goed te verzorgen. Als je deze adviezen goed opvolgt zal dat het herstel bevorderen.

Meer informatie over de Elos IPL behandeling
Schimmelnagel of kalknagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel

Door de hoeveelheid warmte in de nagelplaat wordt de schimmel gedood!

Tarieven Elos IPL technologie

Losse behandeling
Eén voet 55,00
Twee voeten 75,00

Alle genoemde prijzen zijn prijspeil 2020 en inclusief btw.

Ja, ik heb interesse in het laten behandelen van schimmelnagels

Maak hieronder je afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of stel je vraag.

Plan je afspraak online in onze agenda
Wil je liever eerst contact?
Vul dan onderstaand formulier in of bel 079 360 67 42.

Wij respecteren jouw privacy.

Ontdek hoe eenvoudig het verzorgen van een mooie en gezonde huid kan zijn!

Ontvang elke maand de beste huidverzorgingstips en meer eenvoudig via de e-mail...
Ja, inspireer mij!